DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. november 26. kedd
F1

Budapesti éttermekbe készülnek a Red Bullnál

Max Verstappen és Daniel Ricciardo, a Red Bull két F1-es pilótája elmondta, hogy mit szeret a Hungaroringen, de mindegyikük megemlített más előnyöket is Magyarországgal kapcsolatban.

Az utóbbi futamokon jó formát mutató Red Bull érthetően magabiztosan érkezik a Hungaroringre és a csapatnál úgy érzik, hogy jó esélyeik lehetnek a magyar pályán - az autónak fekszik a mogyoródi vonalvezetés. A pilóták viszont hazánk más előnyeit is felfedezték...

"A Hungaroring egy nagyszerű pálya, Budapest nagyon király város" - mondta Max Verstappen. "Szeretek itt vezetni, mert a pálya szűk, ami kicsit gokartos érzést ad. Nagyon sok kanyar van, nincs idő pihenni, folyamatosan dolgozni kell. A második szektor az én személyes kedvencem, minden azon múlik, hogy pontosan eltaláld a kanyar csúcspontját és jó helyről kezdd meg a következőt. Ha elrontod, sokat veszítesz, úgyhogy nagyon kell figyelni."

DR



A holland versenyző azonban nem csak a pályát kedveli Magyarországon. "Van néhány nagyon jó étterem Budapesten, volt már részem néhány csodálatos ételben itt. A jó étel és a jó hangulat miatt nagyon szeretek ott lenni, korábban jártam már Budapesten másik sorozatokkal is. Ezt követően pedig nincs szünet, azonnal megyünk Németországba, úgyhogy készen állunk majd a nyári pihenésre."

Daniel Ricciardo is hasonló véleményen van. "Nagyon munkás pálya a Hungaroring, a második szektorban kanyar-kanyar hátán következik, nincs idő gondolkodni. Ha egyszer elkapod a ritmust, az nagyszerű érzés. Sok más kategóriában nyertem már itt, úgyhogy tetszik."

"Ide mindig a nyár közepén jövünk, mindig igazi nyári hangulat uralkodik. Itt már tudjuk, hogy közeleg a szünet, a nyaralás, ráadásul Budapest egy nagyon jó város remek éttermekkel, barátságok emberekkel. Aztán megyünk Németországba, ahol szintén jó a pálya és alig várom már, hogy újra rántott húst egyek..."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: